Het Initiatief.

Met Belle Perez `Live in Concert´ om onze goede doelen te ondersteunen.

Een belangrijk doel voor Rotary en haar leden is "Dienst aan de Gemeenschap". Om het eenvoudig uit te drukken: geld verzamelen via allerlei acties om goede doelen te steunen. Ze zijn er in overvloed en gelukkig zijn wij niet de enige organisatie die haar steentje bijdraagt aan het lenigen van maatschappelijke noden. Sinds 2013 heeft onze club toegang tot de professionele muziekwereld. Dit leidde er toe dat we sindsdien voor onze fundraisings belangrijke concerten kunnen organiseren. Het dubbel concert in mei ’13 met Toots Thielemans, Rob de Nijs in november ’13, de Grungblavers in mei ’14 en Jo Lemaire in Mei ’15 waren een schot in de roos. Nadien volgden nog Luc Caals met ‘Andre Hazes’ en top of the bill Axelle Red in een akoestische versie (’16) en drie magische concerten met The Finches (’17), Diamonds on the Rocks(´18) en Danny Bovy(´19).

Rotary club Wilrijk - Terbeke vzw:

"Een serviceclub om de gemeenschap te dienen..." Rotary club Wilrijk-Terbeke vzw is onderdeel van de oudste en grootste service-organisatie ter wereld. Rotary werd opgericht in Chicago door Paul Harris op 23 februari 1905. Wereldwijd telt Rotary ongeveer 1,2 miljoen leden in 200 landen en verdeeld over 35.000 clubs. Onze club maakt deel uit van district D2170, één van de drie Belgisch-Luxemburgse districten met in totaal 10.531 leden in 260 clubs. Het doel van elke Rotaryclub is mensen uit verschillende beroepen bij elkaar te brengen, vriendschap te bevorderen, hoogstaande ethische waarden in hun persoonlijk- en beroepsleven na te streven en sociaal dienstvaardig te zijn. Onze club telt een 40-tal leden waarvan 5 ereleden. Vaak verwelkomen wij een gastspreker, wordt één van onze sociale projecten toegelicht of wordt een beroepsactiviteit uiteengezet. Deze traditie week na week verder zetten, versterkt onze vriendschap reeds meer dan 30 jaar.